Olen matkailualan moniottelija, joka on työskennellyt pitkään tilausbussiliikenteen parissa ja sen jälkeen matkailuprojektissa sekä siinä ohessa toiminut sivutoimisena matkailuoppaana ensimmäisen kerran vuonna 1985.

 

Olen suorittanut useita matkailuoppaan perus-kursseja sekä matkailuoppaan ammattitutkinnon ja toiminut matkailuoppaana niin Hangossa, Joensuussa kuin nyt Lounais-Hämeessä. Olen kouluttautunut matkanjohtajaksi ja myös toiminut matkanjohtajana. Toimin lisäksi sekä opaskouluttajana että opastuskokeiden arvioijana.

 

Koulutukseltani olen ylioppilas, merkonomi, tradenomi, restonomi (AMK) sekä yhteiskuntatieteiden maisteri ja olen suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot sekä matkailuyrityksen johtamisen erikoistumisopinnot, vaan viisaammaksi en ole vieläkään virttynyt...

Ja Olen toiminut Joensuun Matkailuoppaat ry:n johtokunnassa ja Suomen Opasliitto ry:n hallituksessa. Nyt olen Lounais-Hämeen Oppaat ry:n puheenjohtaja. 

 

Leipätyökseni koulutan tulevia merkonomeja Forssan ammatti-instituutissa, erityisesti asiakaspalvelun osaamisessa.Tämän vuoksi tarinoin Tarinavariksena vain harvoin, ja silloinkin pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin sekä kesäkaudella myös arkipäivisin.

 

Elonpolkuni aikana olen taivaltanut Lappeenrannasta alkaen ensin Hankoon, sen jälkeen Joensuun seutukunnalle ja sieltä edelleen Tarmpereen takamaille ja viimeksi vuosia sitten nykyiseen pesäpaikkaani Forssaan. Asumme vaimoni kanssa Villa Minnaksi kutsumassamme Varisten pesässä, jota jotkut myös saapastaloksi sanovat. Taivalta olen taittanut myös matkailuautolla 28 Euroopan maassa, joten muukin kuin Tahko on tullut tutuksi. Ja nyt myös Hämeenlinna...

Tarina tarinavariksen takana

 

 

Tarinavariksen matkassa historian henkilöt heräävät henkiin ja rakennusten seinät supattavat vuosikymmenten kertomuksia.

Paljon parjattu hämäläinen hitaus ei loista läsnäolollaan, vaan kuulet Tarinavariksen tarinat sujuvalla supliikilla sekasavoksi selitettyinä. 

Tavoitteena Tarinavariksella on herättää tunteita tarjoamalla opastustarinoinnin muodossa niin hauskoja hetkiä kuin tunteellisia tilanteita. 

Halutessasi Tarinavaris vinkkaa paikkoja, joissa voit täyttää kurnivan vatsasi tai keventää kukkaroasi - Tarinavaris tinkiikin puolestasi. 

Tarinavaris tekee yhteistyötä Lounais-Hämeen Oppaat ry:n muiden matkailu- ja eräoppaiden sekä alueen matkailuyritysten kanssa.

Jos esimerkiksi aikataulumme eivät tavoita toisiaan, Tarinavaris kutsuu apuun Lounais-Hämeen Oppaat ry:n muita oppaita.

Tekijät Tarinavariksen takana

Ismo Varis

 Tarinavaris itse

Misukisu

Lastenkierrosten virallinen neuvonantaja ja matkakertomusten kirjoittaja

(Kouluttautumassa tehtäväänsä, aloittaa työssään myöhemmin sovittuna ajankohtana. Keskittyy toistaiseksi kirjoittamaan matkakertomuksia.)

Minna Varis 

Tarinavariksen taustavoima

Tutustu

tarkemmin Tarinavarikseen

ja taustavoimiin